onsdag 20 mars 2013

Varm RomChoklad!

I mitt förra inlägg skrev jag om hur härligt det är att våren har kommit för en liten stund. Ja, det var sannerligen en kort stund. Snö och åter snö. I denna stunden som jag skriver detta känns våren väldigt långt borta tyvärr.
Vad ska vi då göra för att liva upp stämningen lite?
Jo, vi gör våran egen Choklad och tillsätter en skvätt härlig Rom.
Vi börjar med kakaon. Man behöver inte välja den som är vanligast i butiken men inte heller den som är dyrast. Ett bra tips är att läsa på förpackningen och ta den som känns bäst för dig.
Efter kakaon så ska vi ha i lite socker men det är ett alternativ som man kan ta bort om man vill ha en lite mer vuxen smak.
Tag kakao och grädde (vispgrädde) och blanda ihop till en krämig röra i en kopp. Värm mjölk och slå på lagom mängd över din kakaoröra. Blanda väl och tillsätt önskad mängd Rom av lämplig sort. Om du inte vill eller av någon anledning inte kan tillsätta alkohol i Chokladen så kan man istället tillsätta romessens.
Tips: vispa grädde att toppa med.

Skål!    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar