torsdag 29 januari 2015

Remouladsås



För ett tag sedan skrev jag om hur man gör eget ströbröd som passar så bra till fish and chips och idag hände det, vilken underbar måltid det blev. Hela familjen var ytterst nöjda men vad kan gå fel när man har rikligt med smör under tillagningen? Det som är hemligheten bakom fish and chips är såsen tycker jag. Självklart ska man ha bra och fräscha råvaror och det ska man alltid ha! Men såsen, den är mycket viktig och så enkel att göra. Det du behöver till denna sås är:
1 dl Majonnäs 
1,5 dl cream freach 
1 burk pickels
Ca 1 msk Gurkmeja 
Ca 1 msk curry
Salt och peppar

Blanda majonäsen och cream freachen väl och tillsätt kryddorna. Låt pickelsburken rinna av i en sil men skölj inte. Lägg den avrunna pickelsen i en mixer och mixa fint. Sedan är det bara att blanda ihop allt. Låt den stå i kylen en stund innan du äter den. 

Lycka till 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar